21:08 / 22.11.2018.

Autor: HRT

Nova granična postaja Imotski

-

-

Foto: - / -

Trideset i pet milijuna kuna vrijednost je buduće postaje. Završetak gradnje planira se za kraj 2021.
U Imotskom je potpisan Okvirni sporazum o gradnji nove Postaje granične policije - objekta koji će osigurati adekvatne i suvremene uvjete za rad, što je od iznimne važnosti s obzirom na to da je postaja nadležna i za granično područje s BiH, odnosno vanjsku granicu Europske unije. Završetak gradnje planira se za kraj 2021.

Trideset i pet milijuna kuna vrijednost je buduće postaje. Teren je već pripremljen, a uz izvođača iz Zagreba, s 80 posto udjela gradit će je - imotski poduzetnici. Loši uvjeti u postojeće tri lokacije i važnost postaje s obzirom na blizinu granice bili su ključni pri donošenju odluke o gradnji objekta, u ovoj godini najveće MUP-ove investicije.

Djelatnici policije koji rade u gotovo nemogućim uvjetima, potpisivanje sporazuma jedva su dočekali.

Hrvatska osjeća pritisak na granicama, ali s migrantima mi problema nemamo, naglasio je ministar Davor Božinović u Imotskom.

Nova postaja je i velik dug Imotskom, s obzirom na to da je građevinska dozvola izdana još prije 15 godina što je, naglasio je ministar Božinović - preveliko odugovlačenje.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!