16:37 / 24.04.2019.

Autor: HRT

Nova kuća za novi početak

-

-

Foto: - / -

Trošnu kuću u Gornjem Viljevu nedaleko od Slatine u kojoj u nehumanim uvjetima živi sa suprugom - hrvatski branitelj Goran Popović uskoro će zamijeniti novim domom.
Trošnu kuću u Gornjem Viljevu nedaleko od Slatine u kojoj u nehumanim uvjetima živi sa suprugom - hrvatski branitelj Goran Popović uskoro će zamijeniti novim domom. Pomogla je Općina Nova Bukovica te braniteljske udruge iz Slatine i Bukovice.

S daskama i najlonom na prozorima, bez struje i sanitarnog čvora, u jednoj prostoriji ruševne kuće živi siromašna obitelj Popović. Nekadašnjeg pripadnika 136. slatinske brigade život nije mazio, a danas sa suprugom živi od socijalne pomoći i povremenih nadnica.

- Primanja imam malo te neke socijale 800 kuna, 400 ja 400 žena ima, kaže Goran.

Odlučila je pomoći Općina Nova Bukovica te im je za samo dvadeset tisuća kuna kupila stariju kuću s okućnicom, kao i potreban materijal za njezinu obnovu.

- Pojavila se prilika ovdje u selu u kojem oni žive u Gornjem Viljevu, našli smo jednu kuću za relativno prihvatljivu cijenu, jako dobru, odradili smo sve oko imovinsko-pravnih stvari i kupili smo je, rekao je Tomislav Bračun, načelnik općine Nova Bukovica.

Nisu ga zaboravili ni njegovi suborci pa je građevinske radove tijekom pet dana obavljalo deset volontera članova slatinske Hvidre te Kluba hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a iz Nove Bukovice.

- Tamo nisam nikako dobro živio, a vamo će mi biti jako lijepo super.

Nakon što se ožbukani zidovi osuše, preostaje još bojenje, a slatinski Crveni križ donirat će kućanske aparate i namještaj kako bi se obitelj Popović što prije uselila u vlastiti dom.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!