14:02 / 03.06.2021.

Autor: HRT

Nova Milanovićeva poruka Plenkoviću

Milanovićeva poruka Plenkoviću

Milanovićeva poruka Plenkoviću

Foto: HRT / HTV

Kamen spoticanja ovaj je put obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te inicijativa da se "Oluja" obilježava i u drugim gradovima u kojima su se vodile bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu.

- Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među autentične tumače bitaka iz Domovinskog rata. Pa omalovažava prijedlog da se "Oluja" obilježava i u drugim gradovima u kojima su se vodile junačke bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu, proglašavajući sebe - riječima "mnogi od nas drukčije gledaju na Knin" - skoro pa ratnim zapovjednikom, poručio je Zoran Milanović na svom Facebook profilu.

Inicijativu da se "Oluja" slavi i ondje gdje su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, dodaje Milanović - predložili su mu ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke.

- Godinama nakon "Oluje", osim prve godišnjice 1996., u Kninu se slavilo nije, pobjedu nisu tamo obilježavali ni predsjednik Tuđman ni sami ratni zapovjednici, što nimalo ne umanjuje važnost Knina u Domovinskom ratu. Ako Plenković zna tko je organizirano tih godina dolazio u Knin, neka mi kaže. Ali ne pamtim, a vjerujem ni itko drugi, da se Herojski zec u znak prosvjeda tamo lancima omotao u kolovozu 1997. Jer nema na svijetu tog sredstva masovne komunikacije kojim bi se on mogao ugurati među one kojima danas tepa 'mnogi od nas', napisao je Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!