17:24 / 02.09.2019.

Autor: Domagoj Matić/T.D./HRT

Nova obrazovna godina u Vukovaru

-

-

Foto: - / -

Više djece u vukovarskim vrtićima i školama! U vrtićima je 58-ero mališana više nego lani, a i 25-ero je prvašića više.
Više djece u vukovarskim vrtićima i školama! U vrtićima je 58-ero mališana više nego lani, a i 25-ero je prvašića više. Zbog povećanih potreba otvorena su dodatna dva odjela u vrtićima i nova radna mjesta. 

Vukovarski mališani jedva su dočekali prvi dan u vrtiću. No osim njih razlog za veselje ima i Milica kojoj je porast broja djece donio radno mjesto.

- Prvo sam položila stručni ispit i onda sam par mjeseci tražila posao i otvorila mi se prilika u vrtiću u kojem sam stažirala, objašnjava Milica Kovačević, odgojiteljica u vrtiću.

Nakon nekoliko godina stagnacije broj je naglo porastao. Vukovarski vrtići danas djeluju u 26 skupina na šest lokacija.

- Otvorili smo dvije nove skupine. Ono što moram naglasiti to su djeca rođena u Vukovaru. Kod prikupljanja dokumentacije imamo uvid, dakle to su mali Vukovarci, ističe Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar.

Vukovarski gradonačelnik tvrdi kako je teško reći što je točno pridonijelo ovakvom pozitivnom trendu, no svakako jedan od razloga vidi u povećanju broja radnih mjesta.

- Gotovo za 600 je veći broj radnih mjesta. Tu sigurno možemo tražiti uzrok barem zašto je djece vrtićkog uzrasta više jer je sigurno tu riječ o zapošljavanju drugog roditelja kada mlade obitelji dolaze u situaciju da pošalju djecu u vrtić, kaže Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Samo ove godine 30 obitelji dobilo je kadrovski stan, a svake godine Središnji ured za stambeno zbrinjavanje dodijeli ih još oko 150. Uz Hrvatsku vojsku koja se već doselila u grad, uskoro bi trebala i policija, što će ove pokazatelje učiniti još boljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!