12:20 / 04.01.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Nova puknuća cijevi: Nekoliko zagrebačkih kvartova bez vode

Puknuće cijevi u centru - ilustracija

Puknuće cijevi u centru - ilustracija

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Zbog puknuća vodovodnih cijevi Zagrepčani su u utorak ponovno imali problema s vodoopskrbom, jutros su cijevi puknule u centru grada, na Trešnjevci, Srednjacima i u Sesvetama, a iz Zagrebačkog holdinga poručuju da će sve cijevi biti sanirane tijekom dana.

Centar, Sesvete i Srednjaci su kvartovi u kojima su popucale cijevi, pa su građani bez pitke vode. Pukla je i cijev na Trešnjevci, no to je već sanirano, doznaje se u Vodoopskrbi i odvodnji Zagrebačkog holdinga, koji poziva građane na razumijevanje i strpljenje.

- U tijeku su sanacije puknuća cjevovoda u Ulici kralja Stjepana Tvrtka u središtu grada i na Zagrebačkoj cesti u Sesvetama te je dio potrošača bez vode. Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama s oznakom 'voda za piće, kažu u Holdingu.

Radovi u Tvrtkovoj mogli bi potrajati do 14 sati, a u Sesvetama možda malo kraće.

Puknuće cijevi u Loparskoj II na Srednjacima moglo bi biti sanirano do podneva, a puknuta cijev na Trešnjevci (Klanječka i Tuheljska ulica) sanirana je tijekom jutra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!