Nova pulska Opća bolnica dobila uporabnu dozvolu

21:06 / 01.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Pulska bolnica

Pulska bolnica

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Pulska Opća bolnica dobila je uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje nove bolnice čime je nadomak kraja najznačajniji projekt istarskog zdravstva u proteklih 25 godina, Izvijestili su iz Istarske županije.

Projekt, vrijedan 800 milijuna kuna, osim izgradnje podrazumijeva i opremanje najsuvremenijom medicinskom opremom. Naime, građevinski radovi započeli su u siječnju 2015., a od prošle godine sve djelatnosti su objedinjene na jednoj lokaciji - onoj u Zagrebačkoj ulici u Puli.

Komentirajući vijest o dobivenoj uporabnoj dozvoli, istarski župan Boris Miletić rekao je kako je Istra na ovo dugo čekala, ali da građani Istre konačno dobivaju novu, modernu i vrhunski opremljenu bolnicu, primjerenu 21. stoljeću.

- Moje zahvale idu svim djelatnicima Opće bolnice na strpljenju i razumijevanju jer raditi dok je u vašoj blizini gradilište nije nimalo lako, a pored toga tu su i izuzetno zahtjevni uvjeti rada zbog pandemije COVID-a, poručio je Miletić i najavio svečanost otvaranja nove bolnice za siječanj 2022..

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!