12:41 / 13.10.2021.

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Tomašević na novu rundu prepucavanja: Sve sam već rekao

Gradonačelnik o objavi Vukovića: Sve sam već rekao

Gradonačelnik o objavi Vukovića: Sve sam već rekao

Foto: HTV / HRT

Nova runda javnog prepucavanja oko Zagrebačkog holdinga. 

Bivši predsjednik Uprave Nikola Vuković za portal Index.hr ponovno je iznio detalje odnosa Holdinga i gradske uprave na čelu s Tomislavom Tomaševićem. Proziva za političko kadroviranje, mobing, prekoračivanje ovlasti, neodlučnost i sukob interesa.

"Problem je kad smo, raščlanjujući nagomilane probleme, tragajući za neracionalnim troškovima i odljevima likvidnosti, otkrili da neki članovi Nadzornog i ujedno Revizorskog odbora imaju vrlo konkretne financijske interese u Zagrebačkom holdingu. Konkretan interes bio je ne samo u Laništu d.o.o. nego i u obveznicama Zagrebačkog holdinga, gdje je član Nadzornog odbora svake godine ostvarivao prinos od 3,87 posto", stoji u objavi Nikole Vukovića, bivšeg predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga.

Nova runda javnog prepucavanja oko Zagrebačkog holdinga

Nova runda javnog prepucavanja oko Zagrebačkog holdinga

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Nakon sjednice predsjedništva zagrebačke Gradske skupštine cijelu situaciju, ali i današnji tekst bivšeg predsjednika Uprave Holdinga, komentirao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Novi članovi uprave će svakako prezentirati izvješće za prvo polugodišnje razdoblje, a oporba ima pravo tražiti izvanrednu sjednicu. Ali ionako će biti redovna sjednica i tamo će se razgovarati o situaciji u Holdingu, a isto i o prezentaciji onoga što je najbitnije, a to je program stabilizacije Holdinga i nove mjere za smanjenje rashoda i povećanje prihoda za sljedeću godinu, rekao je Tomašević.

Na pitanje novinarke HRT-a za kratku reakciju na današnje optužbe Vukovića samo je odgovorio: Sve sam već rekao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!