18:33 / 04.05.2020.

Autor: Iva Magušić-Dumančić/Dnevnik/HRT

Nova stara politička svakodnevica

-

-

Foto: - / -

Znakovlje HOS-a na obljetnici "Bljeska" vratilo je političku svakodnevicu u "staro normalno". Koplja se ponovno lome - za Domovinski pokret stvar je jasna.
Političkom scenom i dalje dominiraju reakcije na obljetnicu Bljeska u Okučanima koju je predsjednik Zoran Milanović napustio jer su neki sudionici nosili obilježja HOS-a.

Znakovlje HOS-a na obljetnici "Bljeska" vratilo je političku svakodnevicu u "staro normalno". Koplja se ponovno lome - za Domovinski pokret stvar je jasna.

- Komisija koju sam već spomenio je vrlo rezolutno rekla da se u situacijama kada se komemorira posebice pripadnike HOS-a koji su dali život za ovu našu državu taj pozdrav uvažava iz činjenice da je dobio drugu konotaciju u vrijeme domovinskog rata - poručuje Miroslav Škoro.

Za SDP razlike nema - takve poruke u bilo kakvim prigodama moraju biti kažnjene. Nekažnjen bi, smatraju, trebao biti njihov šef zbog jučerašnjih izjava - i prebacuju loptu:

- Kao predsjednik Sabora je napravio nešto skandalozno i nikad viđeno sa stolice predsjedavajućeg jednog zastupnika je nazvao smećem, to molim vas, stavite u prilog kad budete radili, pa da vidimo koliko je doprinio predsjednik Sabora za razinu diskusije u javnom prostoru - naglašava Gordan Maras.

Koja je sve do sada napokon krenula u dobrom smjeru, smatraju u HNS-u, otvarale su se teme koje su bitne.

- Vraćamo se opet na 1941., 1945., moj stav znate i o tom pozdravu i svim tim razgovorima mislim da ne bi smjelo biti u tom političkom prostoru u toj javnosti takvih riječi teških i bezobraznih - poručuje Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

Nakon teških riječi danas je predsjednik Sabora primio i prijetnje smrću koje je prijavio.

- Ako je dobio prijetnje, normalno da treba prijaviti, ali je pitanje uzroka, da li netko tko želi biti još jednom ponavljam premijer, smije i treba na takav način istupati prema kolegama koji se bave politikom - pita Tomislav Čuljak.

A dobro je poznato da je tanka granica između politike i politikanstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!