18:40 / 13.06.2019.

Autor: HRT

Nova vozila i oprema za Hrvatske vatrogasce

-

-

Foto: - / -

Ovogodišnju požarnu sezonu Hrvatski vatrogasci dočekat će s novom opremom. Ministarstvo poljoprivrede financiralo je s 40 milijuna kuna - 74 nova vozila, 2200 kompleta zaštitne opreme te osposobljavanje 6000 vatrogasaca.
Ovogodišnju požarnu sezonu Hrvatski vatrogasci dočekat će s novom opremom. Ministarstvo poljoprivrede financiralo je s 40 milijuna kuna - 74 nova vozila, 2200 kompleta zaštitne opreme te osposobljavanje 6000 vatrogasaca. Ministar Tolušić najavio je i nova ulaganja.

- Ista suma novaca vam stoji na raspolaganju i za ovu godinu i za 2020, za 2021., 2., 3., 5., 7., dokle god smo mi ovdje. Ono što ćemo se dogovorit Ante i ja, odnosno vi i ja, vatrogasci i ministarstvo poljoprivrede, da li ćemo nabavljat opremu ovako godinu po godinu ili ćemo imat jednu veliku nabavu od 150, 200 milijuna kuna, naglasio je Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede.

- Izabrali ste po našim županijama kombije, pick upove ili opremu i plus ono osposobljavanje. Odlukom vaših županija Ministarstvo je nabavilo ta vozila, rekao je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!