Novalja zabranila punjenje bazena i pranje automobila

29.07.2022.

12:58

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

 Novalja: Na plaži Zrće zabave traju bez prestanka

Novalja: Na plaži Zrće zabave traju bez prestanka

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Zbog rekordne potrošnje vode u Novalji na otoku Pagu na snazi je zabrana punjenja bazena, zalijevanja vrtova i zelenih površina te pranje automobila i dvorišta vodom iz vodovoda, dok vode za opću potrošnju ima dovoljno i dobre je kvalitete, poručuju iz tamošnje gradske tvrtke Komunalije.

Direktor Komunalije Neven Korda poručio je građanima i turistima da će prvi stupanj ograničenja korištenja vode biti na snazi do daljnjega, jer je dosegnuta potrošnja veća od 10.500 prostornih metara vode na dan.

- Štednja vode na otocima ljeti je uobičajena, pogotovo kada je mnogo turista, kao sada, rekao je Korda i istaknuo da "rekordne 2019. dnevna potrošnja nije prelazila 10 tisuća kubika".

- Dakle, vode ima, zdravstveno je ispravna, pritisak je dobar, samo je uveden prvi stupanj redukcije kao preventiva da ne bi došlo do daljnjih problema, zaključio je Korda.

Dodao je da na otok voda dolazi iz Vodovoda Hrvatsko primorje - južni ogranak Senj, te sa Svetog Jurja na lokaciji Hidrocentrale Senj i količine su ograničene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!