17:21 / 05.10.2020.

Autor: Vijesti/IMS/P.F./HRT

Novčano nagrađena 504 učitelja, profesora, ravnatelja i suradnika

-

-

Foto: - / -

Kriteriji za nagrađivanje bili su brojni - od stručnog usavršavanja do digitalnih sadržaja koje su izradili za nastavu na daljinu.
Svjetski je dan učitelja. Drugu godinu zaredom Ministarstvo obrazovanja nagradilo je 504 učitelja, profesora, ravnatelja i stručna suradnika s 10.000 kuna bruto.

Kriteriji za nagrađivanje bili su brojni - od stručnog usavršavanja do digitalnih sadržaja koje su izradili za nastavu na daljinu.

Zbog epidemiološke situacije, dodjela se održala virtualno, a tako im je čestitao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs, koji je u samoizolaciji.

➡️ Fuchs negativan na koronavirus, ostaje u samoizolaciji

- Imamo određene prijedloge, ideje kako napraviti sustav racionalnijim, efikasnijim, boljim. Sve skupa mora rezultirati boljim primanjima učitelja, poboljšati njihov materijalni i društveni ugled, rekao je Fuchs.

Bez suradnje i zajedničkog rada u školi ni nagrade ne bi bilo - uvjereni su dobitnici iz zagrebačke Industrijsko-strojarske škole.

Naši stručni radovi, usavršavanja i digitalni sadržaji za učenike i nastavu - dostupni su svima, ističu. 

Već sutra, bez zvona i na distanci, učitelji će i svim svojim učenicima još jednom pokušati prenijeti ideju - koliko je obrazovanje važno.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!