13:43 / 06.09.2020.

Autor: Hina

Nove epidemiološke mjere u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Ilustracija (foto: Emica Elvedji/PIXSELL)

Ilustracija (foto: Emica Elvedji/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Od ponedjeljka na svadbenim svečanostima i sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba. Na ostalim privatnim svečanostima najviše 20.
Od ponedjeljka, 7. rujna, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji uvode se nove epidemiološke mjere kojima se smanjuje najveći broj osoba koje smiju nazočiti javnim okupljanjima, priopćila je Bjelovarsko-bilogorska županija u nedjelju.

Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije uslijed pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz širenje koronavirusa nakon jučerašnje sjednice predložio je Nacionalnom stožeru uvođenje nužnih epidemioloških mjera što je Nacionalni stožer i potvrdio.

Tako će od ponedjeljka na svadbenim svečanostima i sahranama moći biti prisutno najviše 50 osoba, na ostalim privatnim svečanostima najviše 20 osoba. Usto, karmine se mogu održavati samo u krugu obitelji i može biti prisutno najviše 20 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Odluka će biti važeća narednih 30 dana nakon kojih će se vidjeti epidemiološko stanje na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Također, zaduženi su Stožeri jedinica lokalne samouprave na pojačani nadzor propisanih epidemioloških mjera.

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije pozivaju građane da se pridržavaju svih mjera koje su propisane vezano uz sprječavanje širenja COVID-19 i time sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji i šire zajednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!