Nove prijave za seksualno uznemiravanje na ADU

04.11.2021.

20:41

Autor: T.V./HRT

Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Akademija dramske umjetnosti opet se našla u središtu zanimanja medija, no ne zbog svojih projekata ili uspjeha, nego ponovno zbog prijava za seksualno uznemiravanje. Nastava je počela prije nepunih mjesec dana, a već su stigle dvije nove prijave. 

Nedavno izabrani dekan Davor Švaić, koji nije odgovarao na naše pozive, profesorima je izrekao mjeru kojom im se privremeno određuje prestanak dijela radnih obveza koje uključuju kontakt sa studentima. Jedan od tih profesora jest redoviti profesor na Odsjeku za režiju Ozren Prohić, koji je dao izjavu ekskluzivno za Hrvatsku televiziju.

- Od prošle godine na akademiji postoji Povjerenstvo za unutrašnju istragu svih oblika zlostavljanja i uznemiravanja i to povjerenstvo radi prema svojim unutrašnjim pravilnicima i prema svim važećim zakonskim propisima. Ja trenutno ništa ne mogu reći o svom procesu jer je on tek započeo samo što mogu reći da su sigurno ovi svi pokušaji medijske difamacije sigurno ne idu od tog povjerenstva nego idu iz izvanakademskih krugova i sasvim drugih krugova i sasvim drugačijih razloga, rekao je Prohić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!