10:36 / 08.05.2019.

Autor: D.M./HRT

Nove snimke na suđenju Bandiću

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U sudnici je puštena snimka Bandićeva razgovora s Pavlom Šušković. Zanimljiva je njezina reakcija u protuispitivanju.
Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću za aferu "Agram". USKOK ga zajedno s brojnim suradnicima tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna. Svjedočili su Pavla Šušković, koja je 2014. postala šefica kabineta gradonačelnika, i bivši Bandićev vozač Robert Ljutić.

Pavla Šušković
kazala je kako je prije premještaja na mjesto više stručne savjetnice za protokol i odnose s javnošću u gradskoj upravi četiri mjeseca radila u odjelu za pravne poslove pri uredu gradonačelnika. Dodala je kako se nije zanimala za potrebne uvjete za novo radno mjesto jer se time, kako je rekla, bavila pravna služba. Šušković je kazala i kako s Bandićem nikad nije razgovarala o premještaju prije nego što je dobila rješenje o premještaju na novo radno mjesto.

U sudnici je potom puštena snimka Bandićeva razgovora sa svjedokinjom u kojem gradonačelnik govori: ''Sutra pijemo kavu, ustoličit ćemo vas da vas službeno možemo za***avati, zato je Milan ovako mekan, dok vas ne ustoličim''. Razgovor je snimljen 3. veljače 2014., a rješenje o premještaju doneseno 11. veljače 2014. Svjedokinja je objasnila da ta riječ ''nema konkretno značenje'', ostavivši mogućnost da je Bandić ''saznao kako počinje raditi na novom radnom mjestu i ništa više''.

Svoj iskaz upotpunio i Robert Ljutić, nekadašnji Bandićev tjelesni čuvar i sadašnji koordinator prometnog redarstva Grada Zagreba koji je kazao da nije bio u prijateljskim odnosima s Bandićem, ali da su se međusobno posjećivali te da je gradonačelnik bio kum na pričesti njegove kćeri. ''Bili su to poslovni odnosi, a moja jedina poveznica s gradonačelnikom je u tome što obojica imamo istu pasminu pasa'', zaključio je Ljutić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!