17:05 / 10.08.2020.

Autor: Sanja Najvirt/Krešo Fumić/Regionalni dnenvik/IMS/HRT

Novi Caritasov centar: u najmodernije opremljenoj kuhinji obroci za siromašne

-

-

Foto: - / -

U najmodernije opremljenoj kuhinji svakodnevno će se prema najvišim standardima pripremati obroci za siromašne i potrebite.
Vjernici Požeške biskupije danas posebno svečano obilježavaju blagdan svojega zaštitnika, sv. Lovre. Kako je ujedno i zaštitnik najsiromašnijih, danas je otvoren novi Caritasov centar vrijedan 10 milijuna kuna.

U najmodernije opremljenoj kuhinji svakodnevno će se prema najvišim standardima pripremati obroci za siromašne i potrebite.

- Kuhamo za otprilike nekih stotinjak ljudi, toliko obroka dnevno pripremamo. Namirnice nabavljamo od domaćih OPG-ova u Požegi i okolici. Ovo nam puno znači jer će nam posao biti jednostavniji i efikasniji, rekao je voditelj kuhinje Caritasa Požeške biskupije Željko Launek.

- Investicija je vrijedna oko 10 milijuna kuna, zapravo cijela ova stara zgrada koje nekada bila hotel obnovljena je od temelja. Napravili smo kuhinju u kojoj ćemo spremati obroke za naše korisnike, tu su svi uredi zajedno sa Centrom za život i obitelj, rekao je Ivica Rajkovača, tajnik Caritasa Požeške biskupije.

Zgrada je vlasništvo biskupije koja ju je u cijelosti uredila za potrebe najranjivijih skupina društva.

Smještene su tu socijalne i edukacijske ustanove te prostori za rad s osobama s teškoćama u razvoju, s invaliditetom, braniteljima. Uz poštivanje epidemioloških mjera euharistijsko slavlje održano je na otvorenom ispred 8 stoljeća stare crkve ovoga sveca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!