15:19 / 06.11.2018.

Autor: Ž.L.P/I.H./HRT

Novi Dom zdravlja u Novom Vinodolskom

-

-

Foto: - / -

Prodajom stare vile u kojoj Dom zdravlja danas posluje osigurat će se izgradnja novog zdravstvenog objekta.
Novi Vinodolski će sljedeće godine dobiti novi Dom zdravlja. Naime potisan je ugovor o izgradnji čime će se znatano unaprijediti zdravstveni standard stanovnika Novog Vinodolskog i okolice.

Povijesni trenutak za Novljane - na zemljištu od 1800 četvornih metara - gradit će se novi Dom zdravlja Primorsko-goranske županije.

Upravo će se prodajom stare vile u kojoj Dom zdravlja danas posluje, osigurati izgradnja novog zdravstvenog objekta. Njezina je tržišna vrijednost procijenjena na oko 10,5 milijuna kuna, pa će za izgradnju i opremanje novog Doma zdravlja trebati dodati još oko milijun kuna.

S druge strane, stara je vila u nizu malih hotela, pa će budući vlasnik biti obvezan namijeniti je za potrebe turizma. Jedinstven je to primjer gdje Dom zdravlja sam financira izgradnju novog objekta i kvalitetan iskorak za zdravstvenu zaštitu na području Novog Vinodolskog.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!