11:30 / 06.07.2019.

Autor: M.Š./Hina

Novi istarski župan Fabrizio Radin

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dosadašnji zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin u subotu je preuzeo dužnost župana Istarske županije od Valtera Flege.
Dosadašnji zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin u subotu je preuzeo dužnost župana Istarske županije od Valtera Flege, koji je počeo mandat kao izabrani član Europskog parlamenta, te poručio da je spreman na izazove i da će nastaviti sa županijskim projektima.

Iz Ureda istarskog župana izvijestili su da je primopredaja izvršnih ovlasti obavljena u subotu u sjedištu Istarske županije u Puli prema Zakonu o postupku primopredaje vlasti.

Nakon provedenih izbora za Europski parlament održanih 26. svibnja te konstituiranjem Europskog parlamenta 2. srpnja dosadašnji istarski župan Valter Flego počeo je mandat kao izabrani član Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske.

Tijekom predaje ovlasti Valter Flego poželio je uspješan rad svome zamjeniku Fabriziju Radinu te istaknuo kako očekuje nastavak velikih investicija, poput izgradnje Opće bolnice u Puli i početka gradnje Medicinske škole Pula.

Posebno važnom ocijenio je daljnju suradnju s općinama i gradovima te privatnim sektorom.

Fabrizio Radin istaknuo je da je u iduće dvije godine spreman na sve izazove i da će nastaviti sa svim županijskim projektima i programima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!