Novi potresi na Banovini uznemirili stanovnike

06.04.2021.

11:09

Autor: HRT

Sisak

Sisak

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Novi potresi u Sisačko-moslavačkoj županiji. Zabilježena su tri slabija magnitude oko 3 te jedan prilično jak magnitude 4,2 prema Richteru s epicentrom jugoistočno od Gline, a osjetio se u Glini, Petrinji, Sisku, Dvoru, Hrvatskoj Kostajnici. Nova podrhtavanja uznemirila su stanovnike toga kraja, kojima na ruku ne idu ni vremenski uvjeti. Posebno je teško svima onima koji su ostali bez svojega doma i žive u kontejnerskim naseljima.


Građani koji su osjetili potres, na stranici EMSC-a pišu kako se čuo glasan udar. Neki pišu kako je dugo 'ljuljalo', 10-ak sekundi.

Seizmološka služba: Kod Gline potres magnitude 4,2 Richtera

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a izvijestila je u utorak da je područje Gline oko 11 sati pogodio niz od ukupno četiri potresa, među kojima i jedan snage 4.2 stupnja po Richteru.

Kako se ističe u priopćenju, seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su u utorak, 6. travnja, tri slaba i jedan prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno-jugoistočno od Gline.

Najsnažniji je bio potres magnitude 4.2 prema Richteru u 10,54 sati, intenziteta u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice.

Prethodili su mu potresi magnitude 3.0 prema Richteru u 10,03 sati i 2.5 prema Richteru u 10,31 sati. U 11,15 sati zabilježen je još jedan slab potres čija je magnituda iznosila 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!