08:53 / 10.01.2019.

Autor: M.Š.

Novi odlazak iz Bandićevih redova: Vlahović se vratio u SDP

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bio sam i mlad i neiskusan i pogriješio sam kada sam odlučio pomoći Milanu Bandiću, kaže Ivan Vlahović, novi-stari član SDP-a.
Nakon niza prelazaka u stranku Rada i solidarnosti Milana Bandića te u njegov saborski klub, zabilježen je drugi odlazak iz redova zagrebačkoga gradonačelnika.

Nakon što je čelnik Reformista Radimir Čačić objavio da zbog neslaganja s načinom prikupljanja zastupnika u Saboru izlaze iz njegova kluba, iz kojeg odlazi zastupnik Darinko Dumbović, sada je Bandića napustio njegov stranački šef u Požegi.

Riječ je o Ivanu Vlahoviću, inače bivšem SDP-ovcu koji je iz te stranke izbačen 2016., piše Večernji list.

Njega je izbacio tadašnji šef i najmoćniji čovjek požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko.

Sada se dogodila obrnuta situacija, Vlahović je opet u SDP-u, možda će postati i čelni čovjek te stranke u Požeško-slavonskoj županiji, dok je Ronko u Bandićevu saborskom klubu. Jedini mu je uvjet za članstvo podrška Vladi Andreja Plenkovića.

- Bio sam i mlad i neiskusan i pogriješio sam kada sam odlučio pomoći Milanu Bandiću. Ovome što Bandić radi glasači nisu dali potporu, a ono što je napravio Ronko kada je prešao u njegov klub nema veze s moralom, kaže Vlahović za Večernji.

S druge strane Ronko kaže da je Vlahović "Berin đilkoš" te dodaje da će dekretom čelnika stranke Davora Bernardića postati prvi čovjek SDP-a u Požeško-slavonskoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!