Novi potres u blizini Siska

23.09.2021.

23:03

Autor: M.M./HRT

Ilustracija/Potres

Ilustracija/Potres

Foto: Inked Pixels / Shutterstock

Potres od 3.6 po Richterovoj ljestvici zabilježen je u 22,39 na sisačkom području, objavila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.


Epicentar potresa bio je kod Čuntića, 8 kilometara južno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice. Prema podacima Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) to je bio peti potres u posljednjih 41 sat na području Hrvatske.

Drugo je to podrhtavanje zabilježeno danas. Prvo je bilo u ranim jutarnjim satima, a magnituda mu je bila 3.7 prema Richteru.

Stanovnici područja na kojemu je večeras zabilježen potres ostavili su dojmove na aplikaciji EMSC-a. Kažu da su se osjetila dva udara, a drugi je uslijedilo svega nekoliko sekundi nakon prvoga. Napisali su - jako je zatreslo, čula se tutnjava, škripalo je, trajao je 7-8 sekundi...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!