11:57 / 06.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Novi pripadnici 4. gardijske dobili Crvene beretke

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Crvena beretka simbol je snage, časti i ponosa - poručio je ratni zapovjednik 4. gardijske brigade, ministar obrane Damir Krstičević.
Pokraj kapelice Sveti križ u nekadašnjem sjedištu 4. gardijske brigade u vojarni Dračevac održana je ceremonija uručenja crvenih beretki i prisega 33 novih članova. Riječ je o ceremoniji i tradiciji koja se lani obnovila nakon 17 godina. 

U toj kapelici imena su i fotografije svih 194 poginulih pripadnika te brigade. Crvena beretka simbol je snage, časti i ponosa - poručio je ratni zapovjednik 4. gardijske brigade, ministar obrane Damir Krstičević.

- Vrlo sam ponosna što sam dio Pauka. I otac mi je bio pripadnik Domovinskog rata i pripadnik 4. gardijske brigade, tako da danas baš osjećam i čast i ponos što sam danas tu i što sam primila beretku, kazala je Nevena Jandrek. Deni Cvrlje kazao je kako je obuka bila intenzivna te dodao kako će i dalje tako nastaviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!