12:43 / 09.08.2018.

Autor: HRT

Novi prometni režim u središtu Splita

-

-

Foto: - / -

Od ranog jutra u središtu Splita nova je prometna regulacija.
Od ranog jutra u središtu Splita nova je prometna regulacija. Veći dio Ulice kralja Zvonimira, glavnog pristupa gradskoj luci i jedne od najopterećenijih državnih prometnica,  iz dvosmjernog je prešao u jednosmjerni promet. Goleme sezonske gužve nastoje se umanjiti preusmjeravanjem većeg dijela prometa kroz samu luku i zatim preko četvrti Bačvice.

Nakon što je nova regulacija Ulicu Kralja Zvonimira pretvorila u jednosmjernu dvotračnu prometnicu, dogodio se prvi veliki zastoj. Vozači splitskog Prometa tvrde da će svaki dan 350 njihovih gradskih autobusa stvarati dodatne gužve na izlazu iz trajektne luke.

S obzirom na to da je riječ o svojevrsnoj probnoj regulaciji prometa, splitski vozači strpljivo čekaju smanjenje nesnosnih ljetnih gužvi.

Gradske službe uz pomoć prometne policije na terenu uočavaju velik broj vozila koja se prema trajektnoj luci kreću po nedopuštenim cestama, ponajprije Zagrebačkoj ulici - i stvaraju nepotrebne gužve.

Odluka o zadržavanju probnog režima ili vraćanju na staru regulaciju donijet će se u petak, svakako prije negoli nastupi najveći pritisak u popodnevnim satima. Prošloga je vikenda kroz splitsku trajektnu luku prošlo gotovo 20 000 vozila, a u danima koji slijede očekuje ih se još više.

Što kažu građani, pogledajte u videoprilogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!