Dvojac napao dostavljača zbog majice s likom Miše Kovača

23.08.2023.

Zadnja izmjena 19:25

Autor: Anamarija Škorić/Dnevnik/HRT/IMS/A.V.

Lakše tjelesne ozljede zadobio je dostavljač koji je rano jutros napadnut u središtu Šibenika. Policija još istražuje sve okolnosti događaja, a navodno je riječ o navijačkom nasilju. Naime, dvojica muškaraca dostavljača su napala jer je nosio navijačku majicu. 

Omiljena među pristalicama Hajduka, majica s likom Miše Kovača, navodno je bila povod za napad.

- Dogodilo se to da je čovjek s majicom s likom Miše Kovača sjedio u jednom kafiću i tada se dogodio taj eksces - došla su dvojica mladića i napali su ga, rekao je Šibenčanin. 

Na sreću završilo je bez težih posljedica.    

- Zaprimljen je pacijent na objedinjeni hitni bolnički prijem tijekom jutarnjih sati. Nakon incidenta u centru grada pacijent je obrađen, napravljena dijagnostička obrada i kirurško zbrinjavanje pacijenta, a ozljede su okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede te je nakon zbrinjavanja otpušten na kućnu njegu, rekla je dr. med. Ivana Skorić iz Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Policija je o događaju šturo izvijestila, jer istraga još traje. Pregledavaju se, doznajemo, i snimke nadzornih kamera.  

- Jutros oko 6,35 sati u Šibeniku, došlo je do verbalnog i zatim tjelesnog napada na 57-godišnjaka. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a po dovršetku ćemo vas obavijestiti o poduzetom, priopćila je PU Šibensko-kninske županije. 

Tučnjava u središtu grada i to još zbog odjeće ima malo veze s bodrenjem na sportskim terenima, reći će rijetki koji su to bili spremni komentirati.

- Naprosto to je sad postala praksa, s tim se istaknu unutar svoje grupe, ističu se javno i to im je određena potvrda koju dobivaju, određena satisfakcija.

- Treba Vlada napraviti taj zakon o navijačima kao Margaret Tacher koja je na stadionima u Engleskoj to napravila - treba osigurati i mir na ulicama.

Nasilja među navijačkim skupinama ima od kada je i sporta. No problem je, kaže struka, kada se ono počne prelijevati u svakodnevicu.  

- Znamo inače da fizičko nasilje u Hrvatskoj nije osobito sankcionirano. Pa onda imamo i takve situacije gdje se u principu više-manje normalizira to da se vidi nekoga u majici nekog drugog kluba i onda ga se može fizički napasti, jer zapravo znamo da će sankcije biti gotovo pa nikakve, ustvrdio je zadarski sociolog Sven Marcelić

Šibenska navijačka skupina "Funcuti" odlučno se ogradila od napada. Kao grupa, ističu, ne podržavaju nasilje i ne žele se dovoditi u vezu s incidentima poput ovoga.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!