Novi sukobi u jeku unutarstranačkih izbora u SDP-u

31.10.2021.

20:26

Autor: Nikolina Ćosić/Dnevnik HTV-a/IMS/HRT

Danica Juričić Spasović

Danica Juričić Spasović

Foto: Dnevnik HTV-a / HRT

Nakon prostačkog ispada zagrebačkog SDP-ovca Marijana Rešetića na sastanku u mjesnoj organizaciji Donji grad, stranka ga je razriješila svih dužnosti te pokrenula stegovni postupak. Pod utjecajem alkohola vrijeđao je Danicu Juričić Spasović koja je namjeravala predstaviti svoju kandidaturu za predsjednicu gradskog ogranka.

U jeku unutarstranačkih izbora u SDP-u novi sukobi. Na društvenim mrežama proširila se objava koja opisuje verbalne napade na - kako se navodi - sastanku članova zagrebačkog SDP-a.

Danica Juričić Spasović, koja je tada predstavila svoju kandidaturu za vodeće mjesto zagrebačkog ogranka stranke, našla se na tapeti Marijana Rešetića, povjerenika MO Trešnjevka jug.

Danica Juričić  komentira:

- Nemam zaista potrebu za nekakve osobne sukobe. Najljepša stvar i osoba koju bih ja izdvojila je Nina Pleše, mlada članica koju sam sada prvi put vidjela i koja je očito odmah poslije sastanka uputila to pismo.

A koju bi Rešetić mogao osobno tužiti, kako nam je potvrdio u telefonskom razgovoru. Vodstvu stranke je poslao mail u kojemu svoj mandat nudi na raspolaganje, a naglašava da nije bila riječ o sastanku, već neformalnom druženju članova.

"Ukoliko nije riječ o sastanku SDP-a, već o birtijskom druženju u podrumu Importanea, je li to predmet kojim se treba baviti rukovodstvo stranke i stranka u cjelini. Naravno da ću poduzeti odgovarajuće korake, ali oni zahtijevaju vrijeme", stoji u e-mailu Marijana Rešetića upućenom vodstvu SDP-a.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Danici Juričić se ispričao u ime stranke. Iz SDP-a također naglašavaju da se radilo o neformalnom druženju, a u priopćenju trenutačnog vodstva zagrebačkog SDP-a osuđuju takvo ponašanje.

"Marijan Rešetić razriješen je sa svih stranačkih funkcija i više neće obnašati dužnost povjerenika za Trešnjevku Jug te će se protiv njega pokrenuti stranački stegovni postupak", stoji u priopćenju Gradske organizacije SDP-a Zagreb.

Službene kadrovske izmjene u stranci dogodit će se nakon unutarstranačkih lokalnih izbora koji će se održati 27. studenog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!