Novi zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić

14.01.2023.

13:55

Autor: T.V./HRT/Hina

Nadbiskup mons. Milan Zgrablić

Nadbiskup mons. Milan Zgrablić

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Papa Franjo prihvatio je odreknuće od službe zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, a novi zadarski nadbiskup je mons. Milan Zgrablić, sa svim pravima i dužnostima dijecezanskog biskupa, priopćeno je u subotu iz Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj.

- Sveti Otac prihvatio je odreknuće nadbiskupa mons. Želimira Puljića od pastoralnoga upravljanja Zadarskom nadbiskupijom. Naslijedit će ga mons. Milan Zgrablić, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije, navodi se u priopćenju Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj o umirovljenju mons. Puljića, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA).

Papa Franjo prihvatio je odreknuće od pastoralnoga upravljanja Zadarskom nadbiskupijom mons. Želimira Puljića (Kamena kraj Mostara, 1947.) zbog navršene kanonske dobi.

Mons. Milana Zgrablića (Pazin, 1960.) papa Franjo je u travnju 2022. imenovao nadbiskupom koadjutorom Zadarske nadbiskupije, a sada i novim zadarskim nadbiskupom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!