11:39 / 04.11.2019.

Autor: Matea Krmpotić/D.M./HRT

Novi Zagreb do 7. 11. bez grijanja i tople vode, HEP: Morali smo odmah sanirati, da ne čekamo "nule"

Jurica Brnas, pomoćnik direktora HEP-Toplinarstva.

Jurica Brnas, pomoćnik direktora HEP-Toplinarstva.

Foto: - / -

Zbog puknuća vrelovoda toplu vodu neće imati Središće, Zapruđe, Sopot, Utrina, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko.
Zbog puknuća magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti, novozagrebačkim naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrina, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko bit će obustavljena opskrba toplinskom energijom od 4. studenoga u 20 sati do 7. studenoga u jutarnjim satima.

- Ustanovljeno je puknuće promjera 800 milimetara na vrelovodu koji opskrbljuje cijeli Novi Zagreb. Početak sanacije predviđen je za večeras u 20 sati, trajat će dva dana zbog opsega radova. Ekipe su na terenu, obavljaju pripremne radove, a sanacija će se provoditi non-stop, 24 sata bez prestanka, dok naši potrošači ne dobiju toplu vodu, rekao je za HRT Jurica Brnas, pomoćnik direktora HEP Toplinarstva.Dodaje i kako je riječ o većem kvaru koji je bitno sanirati sada, a ne kada dođe zima.

- Tako da smo procijenili da se ne može čekati, već da idemo odmah hitno sanirati dok je sljedećih dana koliko toliko pristojna temperatura, da ne čekamo nule i da imamo još veći problem, dodao je.

Planira se da će sve biti gotovo do 7. studenog, no u HEP Toplinarstvu nadaju se, kažu nam, da će građani imati toplu vodu i grijanje čak i prije, ali sve ovisi o brzini radova odnosno opsegu puknuća.

Znači li to da do 7. studenog stanovnici Novog Zagreba neće imati samo grijanje, ili ni toplu vodu, pitali smo.

- Predviđen je prekid isporuke toplinske energije za cijeli Novi Zagreb, to uključuje i grijanje i toplu vodu. Tako da stanovnici Novog Zagreba, sva naselja koja se opskrbljuju iz centralnog toplinskog sistema, neće u to vrijeme imati ni toplu vodu ni grijanje, odgovara Brnas.Razlozi puknuća magistralnog vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže i korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, priopćilo je HEP Toplinarstvo.

Radnici HEP Toplinarstva napominju da opskrbu krajnjih kupaca u novozagrebačkim naseljima nije moguće organizirati alternativnim putem, ali će zato uložiti maksimalne napore kako bi prekid isporuke toplinske energije bio što kraći te kako bi puknuće magistralnog vrelovoda sanirali u što kraćem roku.

HEP Toplinarstvo moli stanovnike Novog Zagreba za strpljenje i razumijevanje za vrijeme obustave isporuke toplinske energije, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!