10:31 / 05.11.2019.

Autor: T.V./P.F./HRT

Novi Zagreb dobio grijanje i toplu vodu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz HEP-a su nam rekli da se cijelu noć radilo na sanaciji vrelovoda, radovi su pri kraju te su se cijevi počele ponovno puniti. Do popodnevnih sati građani bi ponovno trebali dobiti toplu vodu i grijanje.
Dobra vijest za oko 100 tisuća stanovnika Novog Zagreba koji su zbog puknuća magistralnog vodovoda jučer ostali bez  grijanja i tople vode. Ponovno imaju grijanje i toplu vodu.

Iako je većina dobila, one koji ni poslije 17 sati ne budu imali toplinske energije, HEP poziva da se jave na besplatni info telefon.

Iz HEP-a su nam rekli da se cijelu noć radilo na sanaciji vrelovoda, radovi su pri kraju te su se cijevi počele ponovno puniti.

-
Radnici HEP-a i ugovorni izvođači odradili su veliki posao, i očekuje se tokom današnjeg dana, a ne u četvrtak kao šta smo najavljivali, potpunu normalizaciju opskrbe, tako da će Novi Zagreb u popodnevnim satima imati opskrbu toplom vodom i grijanje, najavio je jutros Jurica Brnas, voditelj Službe za eksploataciju pogona toplinske mreže.

Naselja Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko prema prvim su planovima bez opskrbe toplinske energije trebali biti do četvrtka ujutro.

Puknuće magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti dogodilo se, prema priznanju samog HEP-a, zbog starosti mreže i korozije cijevi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!