Novi Zagreb od sutra bez tople vode, a zapadni dio grada od ponedjeljka

13.06.2023.

15:18

Autor: M.M./HRT/Hina

Novi Zagreb od sutra bez tople vode, a zapadni dio grada od ponedjeljka

Novi Zagreb od sutra bez tople vode, a zapadni dio grada od ponedjeljka

Foto: Lovro Domitrovic / Pixsell

Stanovnicima u zapadnom dijelu Zagreba bit će obustavljena isporuka tople vode od 19. do 26. lipnja, zbog radova na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane Zagreb, a od sutra su bez tople vode stanovnici Novog Zagreba, priopćili su u utorak iz HEP-a.

Bez tople vode tijekom cijelog sljedećeg tjedna bit će stanovnici u naseljima Trešnjevka, Knežija, Srednjaci, Gredice, Gajevo, Staglišće, Jarun, Vrbani, Voltino, Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica.

Usporedno s navedenim radovima HEP-Toplinarstvo provodi radove na obnovi vrelovodne mreže na području glavnog grada, zbog kojih će krajnji kupci u naseljima Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica bez tople vode biti sve do 10. srpnja.

Zbog spomenutih radova, stanovnici novozagrebačkih naselja Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština bez tople vode bit će od sutra, 14. lipnja do 3. srpnja.

Radovi na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane provode se radi optimiranja postrojenja u kojem se proizvodi toplinska energija za zagrebački centralni toplinski sustav, poručuju iz HEP-a, dok će se projektom revitalizacije vrelovodne mreže dotrajali vrelovodi zamijeniti modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!