Novi zahtjev da se Bulju skine imunitet; Bulj: Molim MIP da to učini!

12.06.2023.

12:20

Autor: HRT/V.G./Hina

Miro Bulj

Miro Bulj

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Samo pet dana nakon što je Hrvatski sabor odbio skinuti imunitet Miri Bulju (Most) u 'predmetu autobusi', saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u srijedu će se opet baviti zahtjevom jednog privatnog tužitelja da mu skine imunitet, Bulj "moli" MIP da to učini.

Prema dostupnim informacijama, skidanje imuniteta traži Nikola Vučković, koji Bulja želi tužiti zbog klevete, odnosno jer ga je, uz ostalo, okvalificirao kao bespravnog korisnika gradskog prostora i osobu koja je gradu Sinju dužna velike iznose.

Bulj u izjavi Hini kaže da je riječ o HDZ-ovcu, ravnatelju sinjske škole, Nikoli Vučkoviću koji godinama koristi prostor teretane u Domu mladih, koji je vlasništvo grada Sinja.

Tvrdi da Vučković godinama koristi taj prostor; ugovor je dobio prije 20-30 godina i on je istekao, kaže Bulj i navodi da je Vučkovićev dug ogroman, da iznosi više od 300. 000 kuna.

Bulj, koji je i gradonačelnik Sinja, također navodi da je Grad Sinj prošle godine tužio Vučkovića zbog korištenja prostora i neplaćanja obveza.

Na opasku da su mali izgledi da u srijedu ostane bez imuniteta, Bulj poziva MIP da ovaj put, ipak, udovolji njegovim molbama.

Što se mene tiče, neka mi skinu imunitet, ja ih opet molim, poručio je i više puta ponovio da bi volio da mu je Sabor i u 'predmetu autobusi' skinuo imunitet kako bi na sudu mogao dokazati da Mate Jujnović prevozi djecu u dotrajalim autobusima.

Jujnović, prokurist tvrtke Promet Makarska i tvrtka Promet Sinj, tražili su od Hrvatskog sabora da skine imunitet Mostovom saborskom zastupniku Bulju kako bi ga tužili zbog izjava da su im autobusi stari i da ugrožavaju sigurnost djece koju prevoze.

Sabor je u tom slučaju postupio uobičajeno, nije udovoljio zahtjevu privatnih tužitelja, no to ne znači da oni Bulja nikada ne mogu tužiti.

Trebaju, naime, pričekati dok mu istekne mandat, imajući na umu da dok traje imunitet ne teče zastarni rok.

 Bulj kaže da je svjestan tog pravila i onoga što ga čeka kada jednog dana više ne bude saborski zastupnik.

- Svjestan sam toga, imam niz prijava, od Karamarka, Mesića, Jujnovićasvi na mene nadiru, izjavio je Mostov zastupnik. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!