Novih 50 vozila za hrvatsku policiju

03.06.2022.

12:30

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/A.P.C.

Novih 50 automobila za Hrvatsku policiju

Novih 50 automobila za Hrvatsku policiju

Foto: HTV/IMS / HRT

Vozni park Hrvatske policije bogatiji je za 50 novih vozila. Kako bi se poboljšala razina operativnosti policijskih snaga, ali i zbog dotrajalosti starih vozila, Ministarstvo unutarnjih poslova nabavit će ukupno 522 vozila s policijskim obilježjima. Isporuka preostalih automobila očekuje se do kraja srpnja, nakon čega će biti raspodijeljeni policijskim upravama proporcionalno broju policijskih službenika. 

Nova vozila za Hrvatsku policiju nabavljaju se putem operativnog leasinga za četiri godine, a vrijednost je oko 80 milijuna kuna s PDV-om. 


Na primopredaji 50 novih vozila bio je potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović


- Naša ne samo namjera, nego mislim već i prepoznatljiva politika jest da se Hrvatska policija u svim segmentima svoga rada opremi najsuvremenijim sredstvima, koja su primjerena onome što je zahtjev vremena, ali i onome što je zahtjev struke da udovoljava svim kriterijima koji se postavljaju pred policiju, izjavio je ministar unutarnjih poslova.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!