Novinarka godine Maja Sever, Višnji Biti nagrada za životno djelo

03.05.2018.

13:55

Autor: D.M./HRT

default error photo
"Slobodno društvo ne postoji bez slobodnih medija, za to se moramo svi skupa boriti, nema predaje", poručila je Maja Sever prilikom primanja nagrade.
Svjetski je dan slobode medija i u HND-u je održana tradicionalna godišnja dodjela nagrada Hrvatskog novinarskog društva. Novinarkom godine proglašena je novinarka HTV-a Maja Sever. "Slobodno društvo ne postoji bez slobodnih medija, za to se moramo svi skupa boriti, nema predaje", poručila je Maja Sever prilikom primitka nagrade. 

"Meni stvarno puno znači nagrada, ja mislim da bi trebala značiti našoj kući. To je nagrada jednoj emisiji koja je 14 godina promovirala javni interes na javnoj televiziji. To je nagrada svim mojim kolegama, novinarima, urednicima, snimateljima, montažerima, ljudima u režiji  curama u šminki i dečkima koji su radili na toj emisiji", poručila je Maja Sever.Nagrada za životno djelo Otokar Keršovani odlukom Ocjenjivačkog odbora pripala je dugogodišnjoj novinarki Hrvatskoga radija Višnji Biti. Zadovoljna je što je prepoznato ono čime se ona bavi - djecom, mladima i obitelji. "To na prvi pogled možda nije atraktivno, ali evo ja čitav svoj radni vijek, dakle 40 godina, radim radijske, televizijske emisije, pišem knjige upravo o njima pa, evo, sada negdje na kraju je to prepoznato kao dobro", poručila je Višnja Biti.Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobila je novinarka Kristina Turčin za tekst "Ni bračni par bez djece nije obitelj", objavljen 28. rujna 2017. godine u Jutarnjem listu. Nagrada Nikša Antonini za novinsku fotografiju za 2017. dodijeljena je Saši Zinaji, fotoreporteru Nacionala za fotografiju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na premijeri baletne predstave „Labuđe jezero“ u HNK.

Nagrada Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo pripala je novinarki Nove TV Ivani Petrović za izvještavanje iz Haaga tijekom presude šestorici. Nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić za 2017. godinu dobili su Zoran Marinović i Marino Grgurev za snimateljski prilog „Mosul, prva crta bojišnice“, prikazan na Novoj TV.

Nagradu Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo za 2017. dobila je novinarka Dora Kršul za rad „Vican u Akcijskom planu izbacila 129 mjera iz Strategije, isključena djeca iz romske nacionalne manjine i djeca s poteškoćama u razvoju“, objavljen 1. srpnja 2017. godine na portalu Srednja.hr. Kršul je za isti rad dobila i nagradu Marija Jurić Zagorka za istraživačko novinarstvo za 2017..

Nagrada Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo za 2017. godinu nije dodijeljena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!