17:18 / 18.05.2019.

Autor: HRT/Hina

Novinarka HRT-a na čelu sindikata novinara

Maja Sever, foto: Matija Habljak/PIXSELL

Maja Sever, foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Maja Sever izabrana je u subotu za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske (SNH).
Novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Maja Sever izabrana je u subotu za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske (SNH) te na toj dužnosti zamjenjuje dosadašnjeg predsjednika Antona Filića iz Večernjeg lista.

Nova predsjednica, koja je na skupštini SNH-a u subotu dobila četverogodišnji mandat, najavila je borbu za kolektivne ugovore u medijskim kućama te za granski kolektivni ugovor kojim bi bila regulirana prava novinara na nacionalnoj razini.

- Kad netko u medijima uspije izboriti kolektivi ugovor to je događaj, rekla je Sever. Poručila je kako novinari i drugi medijski djelatnici nemaju izbora, osim zajedno se boriti, jače se angažirati i zauzimati za se svoja prava.

- Puno se može promijeniti budemo li se aktivno zalagali za svoje interese - rekla je Sever, koja je ujedno dobila i priznanje SHN-a "Povjerenik/ca godine".

Novinari i drugi medijski djelatnici su, po njezinim riječima, često krivci za sve i to treba promijeniti. Posebno je upozorila na stanje u lokalnim medijima, uz ocjenu da se u njima krše Zakon o radu i ugovorna pravila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!