11:25 / 25.01.2018.

Autor: HRT

Noviteti u saborskom Poslovniku

-

-

Foto: - / -

Aktualno prijepodne bilo bi svake prve srijede u mjesecu. Oporba bi mogla postaviti osam, a vladajući sedam pitanja. Pitanje i odgovor trajali bi po minutu i pol.
Prije saborske sjednice vladajući su na sjednici Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav predstavili nacrt novog saborskog Poslovnika.   

Stanke vezane za slobodnu temu bile bi od 15 do 16 sati. Replike i odgovori na nju skratili bi se na jednu minutu. Zastupnici bi imali pravo na tri replike po točki dnevnog reda. Ne bi bile dopuštene replike unutar istog zastupničkog kluba.

Aktualno prijepodne bilo bi svake prve srijede u mjesecu. Oporba bi mogla postaviti osam, a vladajući sedam pitanja. Pitanje i odgovor trajali bi po minutu i pol. 

Oporba pozdravlja namjeru kvalitetnijih saborskih rasprava, nisu zadovoljni prvim prijedlogom, a posebno novim konceptom aktualnog sata u kojem bi zadnju riječ imala Vlada.

SDP-u je neprihvatljivo da zastupnik ne može komentirati Vladin odgovor na aktualnom prijepodnevu. Peđa Grbin pozdravio je češće susrete zastupnika s predstavnicima Vlade, no za češće Aktualno prijepodne kazao je da je riječ samo o redistribuciji dosadašnjih 40 pitanja četiri puta godišnje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!