IDS pokrenuo stegovni postupak protiv Miletića, on napustio stranku

05.02.2022.

11:18

Autor: HRT

Boris Miletić

Boris Miletić

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Velika previranja u IDS-u. Vodstvo stranke pokrenulo je stegovni postupak protiv Borisa Miletića, bivšeg predsjednika IDS-a i aktualnog istarskog župana. Odluka je donesena sinoć na sjednici predsjedništva na kojoj Miletić nije bio, a objavljena na jutrošnjoj konferenciji za novinare. Dalibor Paus, predsjednik IDS-a, rekao je da je odluka donesena jer imaju indicije da je Miletić povrijedio etički kodeks i statut stranke. Dok je trajala konferencija za novinare, na Facebooku se oglasio i sam Miletić te objavio da s današnjim danom istupa iz IDS-a. 

- Žao mi je zbog toga i zbog svega što je Miletić napravio kao predsjednik stranke i gradonačelnika Pule. Mislim da je to ishitrena odluka, a šta ona znači u kontekstu njegove pozicije župana, vidjet ćemo i o tome razgovarati i raspravljati unutar stranke, poručio je Paus.

Dodao je kako je sinoćnja sjednica Predsjedništva IDS-a bila teška zbog naravi odluke o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića.

- Nije bilo povišenih tonova i svi sudionici su sudjelovali u raspravi, te je od 18 prisutnih članova, 17 bilo za pokretanje stegovnog postupka protiv Borisa Miletića a jedan je bio suzdržan, kazao je Paus.

Nije htio odgovoriti na pitanje zbog čega je konkretno pokrenut stegovni postupak.

Po njegovim riječima IDS ne želi "iznositi u javnost prljavo rublje i zamarati javnost jer ima puno važniji tema za Istru kojima se treba baviti".

- O konkretnim tezama ovog slučaja ne možemo ulaziti, trebamo dati Predsjedništvu vremena da analizira sve činjenice i argumente i da donese konačnu odluku. Međusobno razumijevanje, poštivanje i jedinstvo stranke važnije nam je od svega i od pojedinaca, to je neophodan i nužan način na koje želim i dalje raditi i to je diskusija na Predsjedništvu pokazala, poručio je Dalibor Paus, dodavši da je IDS najjača regionalna stranka u Hrvatskoj koja se sustavno i iskreno zalaže za javni interes i dobrobit Istrana.

Na pitanje novinara istaknuo je kako stranka ima indicije da su povrijeđene određene odredbe etičkog kodeksa i statuta i s obzirom na to, Predsjedništvo IDS-a utvrdit će činjenice i donijeti konačnu odluku.

Boris Miletić na Facebooku je objavio da istupa iz stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!