16:01 / 22.04.2020.

Autor: I.Z./Hina

Novo žarište: koprivnički Dom za starije i nemoćne

-

-

Foto: - / -

U koprivničkom Domu do sada je od koronavirusa oboljelo 16 štićenika i četiri zaposlenika.
U koprivničkom Domu za starije i nemoćne još je 13 štićenika te dvoje djelatnika zaraženo koronavirusom, a oboljela je i jedna liječnica iz primarne zdravstvene zaštite čime se broj zaraženih u toj županiji popeo na 49, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Mato Devčić kazao je kako su svi zaraženi štićenici Doma hospitalizirani te da je samo dvoje od 13 novozaraženih imalo simptome koronavirusa.

I Ministar zdravstva Vili Beroš ranije danas je potvrdio kako je ta koprivnička ustanova trenutačno najveće žarište u zemlji.

- Trenutačno nitko iz Doma ne može izići niti u njega ući, a osoblje je raspoređeno u dva tima, rekla je na konferenciji za novinare ravnateljica Doma Vesna Križan.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke dr. Draženka Vadla očekuje kako će zaraženih biti još, a najavila je i da će se tijekom dana uzeti brisevi od 80 korisnika Doma.

Također je najavila i još jače mjere dezinfekcije te ustanove.

- Daljnji koraci bit će usmjereni na grupiranje ili barem izolaciju jednog dijela osoba koje su do sada bile u kontaktu s ovim pozitivnim osobama, sigurno pojačana dezinfekcija, čišćenje kompletnog prostora, rekla je Vadla.

U koprivničkom Domu do sada je od koronavirusa  oboljelo 16 štićenika i četiri zaposlenika.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!