13:38 / 31.12.2021.

Autor: HRT

Čestitka premijera Plenkovića i predsjednika Sabora Jandrokovića

Andrej Plenković i Gordan Jandroković

Andrej Plenković i Gordan Jandroković

Foto: Marin Tironi/Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković uputili su novogodišnje čestitke. 

U čestitci premijera Plenkovića stoji: 

"Drage Hrvatice i Hrvati u domovini i izvan Hrvatske, dragi sugrađani,

Iza nas je još jedna teška godina koju je obilježila pandemija koronavirusa, s kojom se već dvije godine bori cijeli svijet, a koja je pogodila i Hrvatsku, naš društveni život, gospodarstvo te koja je nažalost odnijela brojne živote.

I kao da to nije bilo dovoljno, nedavno se pojavio Omikron, nova mnogo zaraznija varijanta koronavirusa, koja se munjevito širi. Obrana od te pošasti od svih nas traži odgovornost i društvenu solidarnost. Zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima koji nesebičnim trudom daju neizmjeran doprinos u zaštiti zdravlja i života naših sugrađana. Svi možemo pridonijeti tom zajedničkom naporu pridržavanjem epidemioloških mjera, cijepljenjem i docjepljivanjem trećom dozom.

Uz pandemiju, Hrvatska se suočava i s posljedicama prošlogodišnjih razornih potresa i zahtjevnim procesom obnove. Zbog toga poduzimamo sve da bismo taj proces ubrzali, kako bi se svi mogli vratiti svojim kućama i domovima. Želimo također da obnova bude prilika za gospodarski razvoj teško pogođene Banovine.

Unatoč tim izazovima, Hrvatska ima razloga za optimizam. Očekujemo gospodarski rast veći od 9 % zahvaljujući sinergiji naših mjera i otpornosti hrvatskog gospodarstva. U 2022. godini nastavit ćemo sa snažnim gospodarskim razvojem, stvaranjem novih radnih mjesta i provedbom reformi, kao i mjerama demografske revitalizacije, koja je ključna za budućnost Hrvatske. Pred nama je ispunjenje i dvaju strateških ciljeva, a to su ulazak u Schengenski prostor i europodručje.

U nadolazećem razdoblju pokažimo da solidarno, zajedničkim snagama i odgovornošću svakog od nas možemo prebroditi ovu zdravstvenu krizu, kako bismo ostvarili sve prilike koje su pred Hrvatskom.

S tim uvjerenjem, uime Vlade i osobno svakome želim zdravlja, mira i uspjeha u novoj 2022. godini!"

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković novogodišnju čestitku objavio je na facebooku: 

"Hodaj... nebo strpljive voli, možda se ipak sve u dobro pretvori... Dragi ljudi, svima vama u novoj 2022. godini želim puno zdravlja, ljubavi, mira, hrabrosti i strpljenja. Sretna Nova godina!", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!