12:00 / 31.12.2019.

Autor: HRT

Novogodišnje čestitke državnog vrha

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputili su novogodišnje čestitke. Predsjednica je poruku poslala iz Marije Bistrice.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputili su novogodišnje čestitke.

U čestitki premijera Plenkovića stoji: 

"Dragi građani, Hrvatice i Hrvati u domovini i iseljeništvu, uime Vlade i osobno, od srca vam želim sretnu i uspješnu 2020. godinu!

U godini na izmaku, učvrstili smo gospodarski rast, nastavili s poreznim rasterećenjima i strukturnim reformama. Pokrenuli smo brojne infrastrukturne projekte, značajno povećali korištenje europskih fondova i vratili kreditni rejting Hrvatske na investicijsku razinu.

Svjesni da dio naših sugrađana još uvijek živi u teškim okolnostima, gospodarskom politikom i mjerama društvene solidarnosti kontinuirano radimo na poboljšanju životnog standarda svakog hrvatskog čovjeka i ravnomjernom razvoju svakog dijela Hrvatske.

Nova 2020. bit će godina daljnjeg gospodarskog razvoja i međunarodnog pozicioniranja Hrvatske, osobito tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije koje će biti dodatni zamašnjak za političku i gospodarsku afirmaciju naše zemlje.

U uvjerenju da zajedno nastavljamo graditi i voditi hrvatsko društvo u ispravnom smjeru prema prosperitetu i boljitku, želim vam obilje sreće, zdravlja i svako dobro u novoj 2020. godini."  

Gordan Jandroković uputio je čestitku u svoje ime i ime Hrvatskog sabora.

"Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim građankama i građanima Republike Hrvatske u zemlji i inozemstvu čestitam novu, 2020. godinu uime Hrvatskoga sabora i osobno, uz želje da vam iduća godina donese dobrobit u privatnom, obiteljskom i poslovnom životu.

Želim također da nam početak nove godine, u duhu optimizma i sloge, bude poticaj na promišljanje o vlastitom doprinosu u daljnjem osnaživanju naše domovine i hrvatskog društva te odlučnom rješavanju svih mogućih izazova. Naš zajednički cilj je da razvijamo Hrvatsku kao prosperitetnu zemlju, stabilnih i snažnih institucija, s gospodarskim i demografskim rastom, uz osnaživanje društvene pravednosti i solidarnosti radi stvaranja kvalitetne, dostojanstvene i sigurne budućnosti svih hrvatskih građana.

Zadaća je Hrvatskog sabora, kao najvišeg predstavničkog tijela hrvatskih građana, raditi odgovorno za opće dobro Hrvatske i njezinih građana, u duhu dijaloga i tolerancije. Prioritet će biti daljnje osnaživanje zakonodavnog okvira i usvajanje zakonskih prijedloga koji će odgovoriti na zahtjeve i potrebe svih građana radi podizanja kvalitete i standarda njihova života te političke stabilnosti. Dosadašnje zakonodavne aktivnosti koje su stvorile pozitivno gospodarsko ozračje trebaju nas potaknuti da  uložimo još više znanja, predanosti i promišljenosti u razvoj društvenih, političkih i gospodarskih vrijednosti u našoj domovini. Hrvatski će sabor također dati svoj snažni doprinos ostvarivanju ciljeva i prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije radi stvaranja snažne Europe u svijetu punom novih izazova.

Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima i svima koji su izabrali Hrvatsku kao svoju domovinu, želim sretnu novu, 2020. godinu!“

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u utorak Krapinsko-zagorsku županiju te je u Mariji Bistrici poželjela svima sve najljepše u 2020. sa željom da nova godina bude najbolja do sada. Tijekom boravka u Zagorju Kolinda Grabar-Kitarović nije davala izjave novinarima. 

- Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim državljanima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu želim svako dobro, puno zdravlja, sreće i životne radosti u 2020. godini, da u zajedništvu i domoljublju nastavimo raditi za bolju i prosperitetnu budućnost naše domovine, stoji u čestitki predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!