15:44 / 27.02.2019.

Autor: Leo Škrinjarić/I.H./HRT

Novoobnovljeni Dom zdravlja u Slatini

-

-

Foto: - / -

Ulaganje u slatinski Dom zdravlja ovime nije završeno. Uskoro počinje energetska obnova zgrade vrijedna četiri milijuna kuna.
U slatinskoj ispostavi Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije otvoren je obnovljeni prostor za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu te  novosagrađeni bazen za fizikalnu rehabilitaciju. Novac za obnovu i izgradnju, ukupno milijun kuna, osigurali su Dom zdravlja, Virovitičko-podravska županija te Grad Slatina.

Obnovljeni prostor omogućit će prijam većeg broja pacijenata pa će se znatno smanjiti lista čekanja, a i građani više neće morati odlaziti na fizikalne terapije u udaljenije zdravstvene ustanove i bolničke centre.

Osim izgradnje bazena, još je milijun i pol kuna iz europskih fondova uloženo u nabavu suvremene medicinske opreme zahvaljujući kojoj od sada građanima nude kompletnu fizikalnu terapiju.

Ondje će praktičnu nastavu imati i studenti orahovačkog dislociranog preddipolomskog i diplomskog studija fizioterapije Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku.

Ulaganje u slatinski Dom zdravlja ovime nije završeno. Uskoro počinje energetska obnova zgrade vrijedna četiri milijuna kuna.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!