00:59 / 21.07.2018.

Autor: HRT

Novosel: Nemam kontakte s Bernardićem

-

-

Foto: - / -

Zamjenik predsjednika SDP-a Zagrebačke županije i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel izjavio je za HRT-ov Dnevnik 3 kako očekuje da čelništvo stranke sasluša bazu, odnosno članove stranke.
Zamjenik predsjednika SDP-a Zagrebačke županije i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel izjavio je za HRT-ov Dnevnik 3 kako očekuje da čelništvo stranke sasluša bazu, odnosno članove stranke. 

Prije oko mjesec dana članovi su na unutarstranačkim izborima izabrali nova vodstva. Mislim da je to jedna vrlo jasna poruka koga vide kao vođe lokalnih, tj. županijskih organizacija. Očekujem da će vrh stranke to prepoznati, rekao je Novosel.

Na pitanje kakvi su mu kontakti s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem rekao je da nema s njim kontakte. Županijska organizacija je održala večeras sjednicu županijskog odbora. Uputili smo vrhu stranke naše zaključke i očekujemo da će se o njima raspraviti i vjerojatno donijeti odluke, kazao je.  

Govoreći o zahtjevu da Statutarna komisija poništi odluku o suspenziji Peđe Grbina, Mihaela Zmajlovića, Vedrana Babića i Siniše Hajdaš Dončića rekao je da je to učinjeno jer smatra da je odluka nestatutarna. 

Izjavio je i da ne zna kakvi će biti rezultati u splitskoj organizaciji koja u subotu održava izbore. Svakako će biti vrlo zanimljivo vidjeti što baza, odnosno članstvo misli o situaciji u stranci. Mislim da bi to trebala biti velika poruka, rekao je Novosel. 

Odgovarajući na pitanje zna li kakva je situacija u ostalim županijskim organizacijama SDP-a, istaknuo je da se međusobno mnogo razgovara na lokalnim razinama. Moram reći da sam jedan od onih 90 potpisnika koji je uputio pismo Bernardiću. Na neki način sam bio malo razočaran činjenicom da se ne čuje glas nas, ljudi iz baze, koji stvarno doprinosimo stranci. Nismo nikada izlazili u medije i kritizirali neutemeljeno nikoga. Međutim, jasno smo stavili potpis na ono što mislimo da je najbolje, a to su unutarstranački izbori.

Kazao je i da velika većina svih članova nije više naklonjena Bernardiću niti vrhu stranke.

Komentirajući neke informacije da bi Bernardić u rujnu mogao sam odstupiti, Novosel je rekao kako se nada da će se situacija u SDP-u riješiti što prije. O špekulacijama ne bih govorio, osim što želim da se unutarstranački izbori održe što je prije moguće, jer je to jedino o najbolje rješenje za SDP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!