Nuši Bunić 12 godina zatvora nepravomoćno

22.05.2019.

13:09

Autor: Ivica Grudiček/T.V./HRT

default error photo
Županijski sud u Varaždinu je presudio Nuši Bunić, dvadesetdvogodišnjoj djevojci optuženoj da je ubila svoga bivšeg dečka Nikolu Tureka iz Varaždina. Sud ju je proglasio krivom.
Županijski sud u Varaždinu je presudio Nuši Bunić, dvadesetdvogodišnjoj djevojci optiženoj da je ubila svoga bivšeg dečka Nikolu Tureka iz Varaždina. Sud ju je proglasio krivom.

Roditelji Nuše Bunić nakon izricanja presude pred sudnicom su izrazili svoje nezadovoljstvo visinom kazne.

- Ovo je farsa, Šljivančanin je za Ovčaru dobio 5 godina a naša kćer 12! Imamo dokaze da nije kriva i s tim idemo pred Vrhovni sud, poručili su.

Otac ubijenoga kaže da mu nikakva presuda ne može vratiti sina.

Podsjetimo, 21-godišnja djevojka u lipnju 2017. Nikolu Tureka je ubola nožem u vrat. Prema optužnici, ubola ga je u lijevu stranu vrata nožem oštrice 9,5 centimetara i prerezala lijevu karotidnu arteriju te pobjegla s mjesta događaja.

Nikola je krenuo automobilom prema Hitnoj pomoći, no zbog obilnog krvarenja pao je u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Pored vozila u Kumičićevoj ulici pronašao ga je prolaznik koji je pozvao Hitnu pomoć. Nikola je preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Nuša Bunić je nakon ubojstva policiji ispričala da ju je Turek pokušao silovati te da ga je ubola u samoobrani, no dokazi pronađeni tijekom istrage upućuju na veliku vjerojatnost ubojstva.

Suđenje 22-godišnjoj djevojci započelo je početkom prošle godine. U istražnom je zatvoru provela gotovo dvije godine, od uhićenja do danas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!