15:20 / 27.12.2021.

Autor: T.D./HRT/Hina

NZJZ: Na Velesajmu danas cijepljeno 1610 osoba, nije bilo većih zastoja

Cijepljenje na Velesajmu

Cijepljenje na Velesajmu

Foto: Igor Kralj / Pixsell

S obzirom na gužvu koja je danas prijepodne nastala na cijepnom punktu na Velesajmu, iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" priopćili su kako većih zastoja nije bilo jer je tamo i dalje svakodnevno 12 trijažnih timova, a danas je cijepljeno 1610 osoba.


- Iako je danas zabilježen nešto veći interes za cijepljenjem protiv covida-19 na cijepnom punktu Velesajam, napominjemo kako se cijepljenje organizira prema uobičajenoj organizaciji rada i rasporedu te kako nema većih zastoja. Nešto je manji broj studenata, zbog blagdana, ali i dalje je na cijepnom punktu svakodnevno prisutno 12 trijažnih timova, kaže se u priopćenju.

Danas je bilo naručeno nešto više od 1000 osoba, ali s obzirom na to da je javni poziv za cijepljenje svim dozama i svim dostupnim vrstama cjepiva protiv covida-19 i dalje u tijeku, ne možemo utjecati na to koliko će osoba doći i kojom će brzinom moći biti cijepljeno, kažu u "Štamparu".

Napominju kako su bili cijepljeni svi građani koji su danas do 12 sati došli na cijepljenje, a to je 1610 osoba.

Podsjećaju kako se građani mogu doći cijepiti i bez prethodne najave, no prednost imaju oni koji su se naručili putem jedne od dostupnih platformi (platforma cijepise.zdravlje.hr, sustav e-građani i dostupnog Portala zdravlja ili slanjem elektroničke pošte na adresu cijepljenjecovid@stampar.hr).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!