11:20 / 19.06.2018.

Autor: M.M./Hina

O slučaju Cesarea Avenatija i u Saboru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

O slučaju devetogodišnjeg Cesarea u saboru je govorio HSS-ov Krešo Beljak, a zbog ustrajavanja da o tome progovori mimo dnevnog reda Miro Bulj dobio je dvije opomene i izgubio pravo govoriti cijeli dan.
O slučaju devetogodišnjeg Cesarea Avenatija, u Hrvatskom saboru govorio HSS-ov Krešo Beljak, a zbog ustrajavanja da o tome progovori mimo dnevnog reda Mostov Miro Bulj dobio je dvije opomene i izgubio pravo govoriti cijeli dan.

Danas me sram što sam političar, iako nemam nikakve veze s tim, sram me jer nikoga od mojih kolegica i kolega u ostalim strankama, posebno onima na vlasti, nije sram što se u Splitu provodi ovrha nad devetogodišnjim djetetom, rekao je Beljak.

Apelirao je prije svega na ministra unutarnjih poslova, a onda i na sve ostale, da se zabrinu, da razmišljaju kao ljudi, ne kao političari, pitajući se kako bi se osjećali da se to događa u njihovoj blizini. Uostalom kako li se osjeća dijete od devet godina, koje, eto, po našim zakonima i institucijama, nitko ništa ne pita, rekao je zastupnik.

Bulj je pak tražio stanku kako bi Most potom progovorio o istoj temi. U Splitu se događa ovrha, blokirana je cesta, situacija je dramatična, argumentirao je svoj zahtjev, ali ga je predsjedavajući Željko Reiner uputio da stanku može tražiti samo u vezi aktualne točke dnevnog reda, u ovom slučaju studentskom radu, a ne o drugim temama. Kako je Bulj nastavio, Reiner ga je opomenuo jednom, pa drugi put. Oduzimam Vam pravo govoriti cijeli dan, poručio mu je Reiner.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!