OB Gospić dobio novi sterilizator za hemodijalizu

08.12.2022.

13:29

Autor: HRT

OB Gospić

OB Gospić

Foto: HTV / HRT

U Općoj bolnici Gospić pušten je u rad novi sterilizator te obnovljeni sustav reverzne osmoze vode za potrebe hemodijalize. 

Ukupna vrijednost investicije je oko milijun i 700 tisuća kn. Sredstva je osigurala Ličko-senjska županija, te ta investicija uvelike povećava kvalitetu zdravstvene zaštite tamošnjeg stanovništva.

- Više ne moramo putovati, ne moramo kretati u pol tri i vraćati se u pol jedan u noći. Život je puno bolji, puno kvalitetni kada smo ovdje u našoj ustanovi, rekao je Mladen Štavlić iz Gospića.

- Kvalitativno gledano, dijaliza u Gospiću je kvaliteta života za naše pacijente, naime u varijanti kada nije postojala dijaliza u OB Gospić, pacijenti su putovali od Ogulina, Karlovca do Zadra, pa čak i Rijeke na hemodijalizu. Ne smijemo zaboraviti da se to radi svaki drugi dan, rekla je Sandra Čubelić, ravnateljica OB-a Gospić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!