OB Zadar: Nalazi i radiološke slike digitalnim putem

23.11.2022.

12:55

Autor: Hina/HRT/D.S.

Opća bolnica Zadar

Opća bolnica Zadar

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Opća bolnica Zadar uvela je web aplikaciju Patient portal kojom će pacijenti moći primati nalaze i radiološke slike digitalnim putem, što će značajno smanjiti vrijeme isporuke nalaza i radioloških slika. izvijestili su iz zadarske bolnice.

Implementacijom informatičkih rješenja omogućuje se i primjena eRadiologije, kao nastavak nacionalnog projekta eKartona, što za pacijente znači pristup i pregled slikovne dijagnostike i nalaza na svojem Patient portalu, kaže ravnatelj bolnice Željko Čulina.


Prije uvođenja web aplikacije pacijenti su morali doći u bolnicu da bi preuzeli nalaz i CD s radiološkim slikama.


Putem web aplikacije bit će im omogućen lakši pristup nalazima od izabranog liječnika i drugih koji imaju pristup eKartonu pacijenta, kao i dijeljenje slika, traženje drugog mišljenja i slično, pojašnjava Čulina.


Krajnji cilj projekta informatizacije u zadarskoj bolnici jest osigurati najbolju moguću podršku u liječenju i njezi pacijenata, radu medicinskog osoblja, administracije i menadžmenta. Time će se povećati dostupnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite.


Aplikacija Patient portal dostupna je i u kliničkim bolničkim centrima Osijek i Zagreb te u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!