Vinkovčanin koji je ubio oca ustrijeljen u uzajamnoj pucnjavi s policajcima

30.03.2023.

15:41

Autor: T.V./HRT/Hina

Završena je obdukcija

Završena je obdukcija

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Prostrijelna rana, koju je zadobio u uzajamnoj pucnjavi s policajcima, izazvala je smrt 21-godišnjeg Vinkovčanina čije je tijelo, nakon što je u utorak navečer otkriveno da je ubio oca, pronađeno u rijeci Bosut, objavila je vukovarsko-srijemska policija.

Iako mediji neslužbeno navode da je 21-godišnjak, nakon što je u obiteljskoj kući u Vinkovcima ubio oca, navodno počinio samoubojstvo, iz policije su u četvrtak izvijestili kako je obdukcijom u vukovarskoj bolnici kao uzrok smrti potvrđena prostrijelna rana od streljiva ispaljenog iz daljine.

Naglasili su kako je glavni ravnatelj policije Nikola Milina, s obzirom na obdukcijski nalaz i činjenicu da su policajci prema osumnjičenom uporabili vatreno oružje radi odbijanja napada na svoj život, naložio formiranje stručnog tima u MUP-u, koji je uputio u vukovarsko-srijemsku Policijsku upravu.

Pojašnjavaju kako je zadaća tog policijskog tima prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policajaca koji su pucali.

Nakon što stručni tim podnese izvješće ravnatelju Milini o svemu što je utvrđeno, bit će, kako navode u policiji, u mogućnosti izvijestiti javnost s više detalja ovog događaja.

- Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi utjecali na rad i konačne zaključke stručnog tima Ravnateljstva policije, poručuju iz policije.

U obiteljskoj tragediji koja se u u utorak kasno navečer dogodila u Vinkovcima, 21-godišnjak je iz vatrenog oružja ubio oca, a potom bježeći od policije došao uz rijeku Bosut, odakle je pucao na policajce koji su nakon prvotnog upozorenja ispaljivanjem hitaca u zrak uzvratili paljbu.

Nakon što je pucnjava završila, policija je u rijeci pronašla beživotno tijelo mladića.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje ovog slučaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!