Obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja Konavala

20.10.2022.

21:57

Autor: Dnevnik/HRT

Obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja Konavala

Obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja Konavala

Foto: Dnevnik / HTV

Mimohodom veterana ratnih postrojbi u Cavtatu je počelo obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja Konavala.

Stigli su i brodovi Hrvatske ratne mornarice, a na rivi je predstavljen taktičko-tehnički zbor vojske i policije. Svim poginulima odana je počast.

Istaknuto je da su hrvatski branitelji koji su sudjelovali u akciji - stanovnicima osigurali slobodu i omogućili im da se vrate u svoje domove, iako razrušene i opljačkane.

- Upravo dans svjedočimo tom danu kad su Tigrovi desantirali i oslobodili ovaj prostor od Srbo-četničkih snaga koje su jednostavno okupirale ovo područje i smatrale su ga svojim. Tada smo već pokazali da se Hrvatska sprema na obranu, da neće pristati na nikakve okupacije i devastacije svog prostora. Tigrovi su tome dali ogroman doprinos, rekao je Ilija Vučemilović Šimunić, predsjednik Udruge ratnih veterana "Tigrovi".

- Evo i sami vidite Konavle 30 godina nakon rata: preporođene, obnovljene, gospodarstvo je obnovljeno. Ova godina je turistička dobra, približavamo se 2019. i upravo je danas ova svečanost i sutra jedno sjećanje na ono što nam se dogodilo, a sjećanje da nam se ne bi to nikad više ponovilo, rekao je Božo Lasić, načelnik općine Konavle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!