13:48 / 27.06.2021.

Autor: T.V./HRT

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Vijence kod spomen-obilježja na mostu na rijeci položila su brojna izaslanstva

Vijence kod spomen-obilježja na mostu na rijeci položila su brojna izaslanstva

Foto: HTV / HRT

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja stradalim braniteljima na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom obilježen je Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije i 30. godišnjica početka Domovinskog rata na tom području. 

Vijence su položila visoka državna izaslanstva, predstavnici braniteljskih udruga i članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja. Dan branitelja Zagrebačke županije obilježava se od 2013. u spomen na 27. lipnja 1991., kada je na pokupsko bojište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde.

- Sjećamo se svih poginulih, sjećamo i razmišljamo o svim ranjenima i svim nesretnim obiteljima koje su ostale bez svojih članova. Rat je bio tragičan, a cijena naše državnosti i slobode veoma visoka i ovo je najmanje što možemo učiniti, položiti vijence, sjećati ih se zauvijek i njihove žrtve za mir i slobodu u kojoj živimo, rekao je Josip Lucić, umirovljeni general Hrvatske vojske i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!