Obilježen Dan oslobođenja Hrvatske Kostajnice

06.08.2023.

Zadnja izmjena 19:16

Autor: T.V./HRT/Hina

Hrvatska Kostajnica

Hrvatska Kostajnica

Foto: HTV / HRT

Prije točno 28 godina, 6. kolovoza 1995. godine, u Domovinskom je ratu oslobođena Hrvatska Kostajnica, taj dan svečano je u nedjelju obilježen.

I ove su se godine u Kostajnici okupili brojni hrvatski branitelji, koji su u VRO Oluji, sudjelovali u ratnim operacijama oslobođenja tog pounjskog grada. Uz ostale, svečanosti su nazočili pripadnici 151. Samoborske brigade i 121. brigade iz nove Gradiške.

U sklopu svečanosti i ove je godine u spomen na ulazak osloboditelja u grad, održana već tradicionalna trodnevna regata unskim čamcima od Bobovca na Savi, nizvodno do Jasenovca, te uzvodno Unom do Hrvatske Kostajnice. Pri dolasku, oko 17 sati, okupljeni su mještani srdačno pozdravili sudionike regate. Sudjelovalo je sedam posada s 14 sudionika.

Sudionici svečanosti položili su cvijeće i zapalili svijeće uz spomenik poginulim braniteljima Hrvatske Kostajnice, a u župnoj je crkvi služena sveta misa za Domovinu i poginule branitelje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!