12:28 / 24.08.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Obilježen Dan vukovarskih branitelja

Dan vukovarskih branitelja

Dan vukovarskih branitelja

Foto: HTV / HRT

Polaganjem vijenaca na vukovarskom Memorijalnom groblju Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara 2003. obilježila je Dan vukovarskih branitelja. Na današnji dan ratne '91. Vukovar je napadnut s kopna, iz zraka i s Dunava i bio je to, kažu, početak herojske obrane grada. 

Dio braniteljskih udruga zajedno i izaslanstvo premijera i predsjednika Sabora prisjetio se danas svih onih koji su život izgubili u Domovinskom ratu.

- Teritorijalna obrana i JNA su zajedno napadali Vukovar i to se nije moglo zaustaviti. Mi smo pružili otpor maksimalno koliko smo mogli, bez obzira na to što su oni znali što sve mi posjedujemo, rekao je Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.


- Svi ti ljudi, sve ono što su činili i svi oni koji nažalost nisu s nama, da su uspjeli u onome čemu su težile generacije stoljećima. Dobili smo suverenu samostalnu državu, dodao je Zvonko Milas, izaslanik predsjednika Vlade.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!