Obilježen završetak školovanja polaznika Policijske škole

27.09.2021.

11:59

Autor: Iva Magušić Dumančić/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Policijska akademija

Policijska akademija

Foto: HRT / HTV

Svečano je danas na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Najprije je obavljena primopredaja smještajnog kapaciteta Akademije, obnovljenog sredstvima Europskog zapovjedništva Sjedinjenih Američkih Država, a nakon toga održana svečanost kojom je obilježen završetak školovanja polaznika Policijske škole „Josip Jović". 

Vedran je diplomirao pravo, u sudnici se ne vidi, pa je odlučio upisati policijsku školu.

- Volio bih neposredno pomagati građanima, tu bih volio naći jednu sponu između svoje struke i policije, kaže Vedran Matkov, polaznik Policijske škole "Josip Jović".

Psihička i fizička sprema, disciplina, radne navike - sve to i više potrebno je za završetak obrazovanja.

- Iza vas su mjeseci teške i izazovne obuke za koju je trebalo puno samodiscipline, upornosti, odgovornosti i odricanja. Upravo onih kvaliteta koje čine pravog hrvatskog policajca, rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Pa nakon 11 mjeseci prevladava osjećaj ponosa.

- Kad si posložite u glavi da ste došli tu s jednim ciljem, da je cilj samo uspjeh, ništa nije problem - red, rad i disciplina, kaže Željko Tramfara, polaznik Policijske škole "Josip Jović".

Najveća podrška bila im je obitelj.

- Srce je veliko kao kuća, ponosni smo jako i drago nam je da je to uspješno sve završi, kažu Jakov i Jelena Luković.

U 16. naraštaju školu je završilo više od 700 polaznika.

- U tom teškom i izazovnom poslu koji je pred vama nikad nemojte zaboraviti ljudske moralne vrijednosti koje će vaš posao oplemeniti, kaže Davorka Martinjak, načelnica Policijske akademije.

Nove generacije školovat će se u boljim uvjetima. Obnovljen je jedan smještajni kat zahvaljujući američkoj donaciji.

- Vrijednost donacije je milijun i 500 tisuća dolara. Sigurnosna suradnja Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske kamen je temeljac našeg odnosa, rekao je Mark L. Fleming, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u RH.

Ministar Božinović mladim policajcima poručuje da nikad ne prestanu raditi na sebi.

- Suvremeni izazovi su takvi da jednostavno niti jedan sustav a pogotovo sustav unutarnjih poslova ne smije sebi dopustiti da ne prati ono što su globalni trendovi, rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Sve polaznike čeka i posao, pa pravi test odvažnosti i spremnosti počinje već prvog radnog dana.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!